WELCOME TO FRENCHIE WORLD

bulldogBen je aan het denken dat je jezelf wilt tracteren op de unieke en prachtige vriendschap van een kleine Franse bulldog? Je zult niet teleurgesteld worden. En ik moet zeggen, zelf eigenaar zijnde van een Franse bulldog, zultt u niet in slecht gezelschap zijn!

Quote: ,de Frenchie is een typisch voorbeeld van sociale ophemeling want de laatsten van deze Parijse bad-boys ruilde de riolen van Belleville en de hooligans voor de bordelen en kwam tenslotte terecht in de Parijse literaire salons waar hij in grote vraag was onder de Parijse VIPs. (Tekst uit een niet-ondertekend artikel van het tijdschrift Top Dog, juli-augustus 2003).

Jawel, de Franse “bouledogue” ‘was het favoriete huisdier van de schrijvers Colette en Mac Orlan, de schilder Toulouse-Lautrec, de zanger Mistinguett, van koning Edouard VII, en dichter bij ons, van Coluche en Yves St Laurent.
Mac Orlan zei over hem: Honden kijken heel anders naar me op basis van hun ras: de bouledogue, de kleine Franse Bulldog is een hond, zo u wilt, maar hij is nog meer wat wij zouden noemen “een iemand“.

Dit is vergelijkbaar met wat Colette placht te zeggen: Ik heb een paar katten, 3 honden en een bouledogue. Colette is degene die het best sprak over hen, en met de grootste liefde.
Ze beschrijft hen als volgt uit: Charmante zwarte engel, een vierkante pad, het voorhoofd van een denker, een worst met benen, een gezicht van een sentimentele moordenaar, mijn liefde, mijn schat! Op zijn 5de levensjaar, houdt hij nog een ziel van een kind met alleen maar puurheid, zelfs zijn leugens zijn puur. Zijn hart als van een stier is voortdurend op de rand van barsten, maar het barst niet. Hij zucht geheimzinnig als zijn broer, de pad, dat andere gestroomd plat gezicht met mooie ogen.

Ze gaf haar bulldog de naam van ‘leuke pad “en schreef over hen: De Frenchie houdt, in de zuiverste betekenis van het werkwoord, slechts van één dier , het menselijke ras.
Tobi-chien, de hoofdpersoon van haar roman “Verhalen van beesten” was een Franse buldog en ze liet hem zeggen (onder andere): Hier ben je! Eindelijk! Eindelijk! Ik ben zo verveeld zonder jou! Als je me mee wilt nemen met u, overal en altijd … Ik zal u volgen, gelukkig, mijn vurige neus zal je korte rok overal herkennen en volgen.

Dit is de meest heerlijke en meest nauwkeurige omschrijving van de kleine Franse Bulldog. Een bedrijvig huisdier hartstochtelijk verliefd op de menselijke soort.