Waarom zou je een bulldog aanschaffen?

2b_wpups

10 goede redenen voor het kiezen van een Franse bulldog als huisdier

 1. De Frenchie is een typisch ‘gezelschapsdier’ zoals ze in het Frans ‘chien de
  compagnie’ zeggen. Als u graag gezelschap heeft, en niet alleen een aanwezigheid, maar echt gezelschap, is dit uw hond!
 2. De Frenchie past zich aan. Hij zal nauwgezet de vorm en het ritme van van zijn baasje en familie aannemen. Met een ouder, rustig baasje zal de Bullie uitgegroeien tot een huiselijk beestje, gelukkig dezelfde sofa en dezelfde tv-show delen. Met kinderen zal hij spelen zonder ooit moe te worden.
  Met eerder dynamische mensen, zal hij altijd enthousiast zijn voor een uur durende wandeling in het bos.
 3. Hij is een beetje een clowntje. Je zult altijd ooit een show hebben thuis. Met een Frenchie is de blues verboden. Als hij je verdriet voelt, zal hij naar je toekomen, en je aankijken met zijn kleine verfrommelde gezicht, zijn grote ronde ogen, zijn kleine roze tong en zijn grote vleermuis oren van Master Yoda. Wie kan dat zonder een glimlach weerstaan??
 4. De Frenchie is een knuffel fabriek. Word nooit genoeg gestreeld, krijgt nooit genoeg van kietelen, en wat fantastisch is, hij spint van plezier, als een kat!
 5. Deze hond is geenszins geobsedeerd door voedsel. Twijfelend tussen een knuffel en een koekje zal hij altijd kiezen voor de knuffel. Geen overgewicht problemen.
 6. Hij is de ideale speelkameraad voor een kind, omdat hij houdt van spelen, en van een redelijk ongevaarlijke omvang is. Een St. Bernard hond houdt ook van spelen, waarschijnlijk, maar hij kan makkelijk per-ongeluk een klein kind omverlopen. De Frenchie is zeer zacht en voorzichtig bij het spelen met een klein kind en zijn enthousiasme is grenzeloos bij het voetballen met een tiener.
 7. Hij is een soort van kat! Hij blaft nauwelijks, respecteert de slaap van zijn
  meesters en zit met plezier op je schoot.
 8. Hij is zeer attent naar zijn meester toe. Hij probeert je voortdurend te
  behagen.
  Overigens, een Franse bulldog zal je niet zozeer gehoorzamen, hij zal je altijd proberen te plezieren! Wilt u een gehoorzame machine, kun je beter een herdershond nemen.
 9. Als u vanaf jongs af aan met de pup spreekt, zal de Frenchie op latere
  leeftijd de menselijke taal goed begrijpen. Tegen je bulldog kun je echt spreken, hij zal naar je luisteren en begrijpen.
  Een gemeenschappelijke uitdrukking over honden is: ‘als ze maar konden
  spreken’. De Frenchie hoeft niet te zoeken naar woorden. Hij heeft geen woorden nodig. Zijn uitdrukkingen, grappige gezichten en zijn lichaamstaal zijn zeker genoeg om een volledige dialoog te voeren!
 10. Met een Franse bulldog heeft u alles in één: een grote hond die weinig ruimte inneemt. Klein van formaat maar groot in zijn hoofd. Is hij niet gecategoriseerd als ‘klein formaat colossus’?

black_pup

5 goede redenen voor het niet kiezen van een Franse bulldog

 1.  Als je een geobsedeerde hardloper bent, verveeld om alleen te lopen en op zoek naar een partner.
  De platte neus van de Frenchie niet goed voor een goede zuurstofinname. Hij kan goed sprinten, maar hij is geen marathonloper. Hij zou sterven.
 2. Als u van plan om je ergens in de Tropen te vestigen en je misschien een Frenchie wilt meenemen. Zie (1). Zijn platte neus is niet geschikt voor een warm klimaat. Hij zou sterven van een hitteberoerte.
 3. Als u een workaholic bent, 12 uur per dag op kantoor bent, en je wilt een hond om je thuis te verwelkomen om 9 uur in de avond. Zeer weinig honden zijn tevreden met een dergelijke manier van leven, maar de Frenchie minder dan alle andere. De Bullie is een gezelschapsdier. Hij kan u alle gezelschap geven die u nodig heeft, maar hij heeft ook zelf gezelschap nodig. Schaf liever een kat aan. Een Frenchie zou een
  depressie krijgen en zichzelf uitsterven.
 4. Als u een kampioen zwemmer bent en graag waterpolo zou spelen met uw hond. Schaf liever een labrador, een golden retriever of een Newfoundland hond aan. Zelzaam onder de honden, weet de kleine Frenchie niet hoe te zwemmen. Hij zou zinken en sterven.
 5. Als je een hekel hebt aan snurken, boeren en/of scheten in uw directe omgeving … wel … dan … De Franse bulldog heeft slechts 3 gebreken en precies, tsja …!

 

Als conclusie, laten we duidelijk zijn: de Franse bulldog is GEEN retriever jachthond en hij zal u nooit een fazant terugbrengen – een bal, ja, een fazant, nooit -,
de Franse bulldog is geen herdershond, zal hij nooit de schapen naar de kraal brengen en de Franse Bulldog is geen waakhond. Hij houdt teveel van de mensheid, inclusief inbrekers.